AKTUELNO

Procenjuje se da bogatstvo njegovog oca vredi više od 13 milijardi dolara!

Dubai ovih dana slavi! Naime, princ pestolonaslednik šeik Hamdan bin Mohamed (36), poznat i kao Faz, oženio se u sredu svojom verenicom Šeikom bin Saidom bin Thani Al-Maktumom (35).

Reč je o sinu šeika Muhameda bin Rašida al Maktuma, premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija. Otac, koji ima još trinaestoro dece, imenovao ga je 2008. godine za svog prestolonaslednika.

Građani su oduševljano dočekali vest o kraljevskom venčanju, a onda su doživeli i prijatno iznenađenje! Naime, nenajavljeno, istog dana oženila su se i dva njegova brata, šeik Maktum bin Mohamed i šeik Ahmad bin Mohamed.

Venčanja su održana u sredu, a podrazumevala su samo potpisivanje bračnog ugovora. Prema tradiciji, sama ceremonija venčanja će tek uslediti, ali nije poznato hoće li slavlje biti "iza zatvorenih vrata".

Vest o venčanju prestolonaslednika, ali i njegove braće, potvrdila je Hamdanova sestra na svom Instagram nalogu i to fotografijom svoje braće na ceremoniji i uz opis "Nacija se raduje!".

Društvene mreže su se potom usijale od čestitki novopečenim mladencima.

"Ovo nije sreća samo za Dubaji, već za celu naciju", "Kakvo iznenađenje! Znali smo da se šeik Hamdan ženi, ali za ostalu dvojicu nismo znali", "Ovo je radost za ceo Dubaji", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Inače, iako je bio drugi u redu za tron, Hamdan će naslediti svog oca jer je njegov stariji brat Rašid umro u 33. godini od srčanog udara. Smatra se da je Rašid vodio buran život i da su mu droge došle glave. Faz je pohađao kraljevsku vojnu akademiju Sandhurst, koju su završili i britanski prinčevi Villiam i Hari. Kasnije je u Londonu studirao i ekonomiju.

#Dubai

#Princ | Prince

#Venčanje

'