AKTUELNO

U avionskoj nesreći na moskovskom aerodromu Šeremetjevo kada se zapalio avion u kojem je bilo 78 putnika i članova posade poginula je 41 osoba.

Snimci sigurnosnih kamera koje su procurile pokazuju nesrećni pokušaj sletanja Suhoja Superdžet-100 na moskovski aerodrom Šeremetjevo.

Avion se odbio prilikom sletanja, zatim udario u asfalt, nakon čega mu je napuklo dno i pretvorio se u vatrenu kuglu.

Pročitajte još: STRAVIČNE RAZMERE AVIONSKE NESREĆE U MOSKVI: Od 78 putnika više poginulo nego što je preživelo (VIDEO)

Trodnevna žalost u Murmansku zbog avionske nesreće

Vlasti ruskog regiona Murmansk proglasile su trodnevnu žalost zbog avionske nesreće koja se dogodila na aerodromu Šeremetjevo, u kojoj je poginulo 41 lice.- Proglašena su tri dana žalosti u Murmansku - poručio je vršilac dužnosti ovog regiona Andrej Čibis, prenosi Tass.

Navodni snimci sletanja su napravljeni sigurnosnom video-kamerom na aerodromu. Na snimku se vidi da je avion pokušao da sleti u brzini, ali je onda odskočio od piste. Još jedan pokušaj "dodira" sa pistom je napravljen nekoliko sekundi kasnije, ali se "podnožje" aviona očigledno pocepalo, razbijajući njegove motore i pretvorilo letelicu u veliku vatrenu loptu.

Inače, na avionu je proglašen hitan slučaj ubrzo nakon poletanja. Nakon što se avion zaustavio na pisti, putnici su požurili da evakuišu, a vatrogasci su ugasili požar.

#Aerodrom

#Avion

#Moskva

#Požar

'