AKTUELNO

Još jedna žena optužila je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena za neprimereno ponašanje. Ejmi Lapos izjavila je da je Bajden, dodirivao njeno lice obema rukama i trljao nos o nos pre deset godina, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Lapos (43) bivša je pomoćnica Bajdenu, a kaže da je on "neprimereno dodirivo" tokom humanitarne večeri u jednoj kući u Hartfordu 2009. godine.

- Nepozvana pažnja nije u redu. Objektivizacija žena nije u redu - rekla je Laposova, tražeći da se Bajden ne kandiduje za američkog predsednika.

Ona nije prva koja je optužila Bajdena, juče je Lusi Flores, čiju kampanju u Nevadi je Bajden podržao, rekla da je on poljubio u teme na jednom predizbornom skupu 2014. godine.

- Nikada nisam iskusila nešto tako očigledno neprikladno - napisala je Lizi Flores, preneo je BBC. Bajden je rekao da je tokom godina pokazivao "izražavanje naklonosti" prema ljudima, dodajući da nijednom nije verovao da je postupao neprikladno.

- Ako se sugeriše da sam to učinio, slušaću s poštovanjem - rekao je.

Kao potpredsednik Baraka Obame osam godina i skoro četiri decenije u americkom Senatu, Bajden se smatra mogućim favoritom u trci za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske partije, iako još nije objavio svoju kandidaturu.

#Džozef Bajden

'