AKTUELNO

Pilot Boinga 737 kompanije Etiopijan erlajns (Ethiopian Airlines) koji se danas srušio, prijavio je da je imao teškoće i zatražio je da se vrati u Adis Abebu, saopštila je aviokompanija

U nesreći su poginuli svi putnici i članovi posade, njih 157.

Avion je poleteo u 8.38 po lokalnom vremenu sa medjunarodnog aerodroma u Adis Abebi ka Najrobiju ali je šest minuta kasnije izgubio kontakt sa kontrolom leta.

- Pilot je pomenuo teškoće i hteo je da vrati avion. Zatražio je dozvolu koju je dobio - izjavio je predstavnik aviokompanije na konferenciji za novinare.

U avionu su bili putnici 32 nacionalnosti, medju kojima najviše bilo iz Kenije (32 putnika), potom iz Etiopije (devet), Italije (osam), Kine (osam) i Amerike (osam). Bilo je i sedam Francuza, sedam Britanaca, šest Egipćana, pet Holandjana ii četiri Indijaca. Četiri putnika su imala pasoše UN.

Etiopijan erlanjs je državna aviokompanija sa oko 100 aviona i jedna od najvećih aviokompanija na afričkom kontinentu.

Poslednja velika nesreća te kompanije dogodila se sa istom vrstom aviona 2010. godine, Tada se avion ubrzo posle poletanja iz Libana zapalio. U toj nesreći su takodje svi poginuli, 83 putnika i sedam članova posade.

#Avion

#Nesreća

'