AKTUELNO

Izvršni direktor izrazio je duboko saučešće porodicama poginulih.

"Etiopijan Erlajns" objavio je prvu fotografiju na kojoj je prikazana lokacija gde se srušio Boing 737 u kojem su poginuli svi putnici i članovi posade, a u kom je bio i Srbin koji je radio pri UN, Đorđe Vdović (54).

Izvršni direktor Tevold Gebremariam, koji je bio na licu mesta, žali što potvrđuje da nema preživelih, navodi kompanija.

Aviokompanija kaže da je Gebremariam izrazio "duboko saučešće i porodicama i voljenim osobama putnika i posade koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj nesreći".

Proizvođač aviona Boing rekao je da ih je duboko rastužila vest o smrti svih putnika i članova posade na njihovom avionu 737 MAКS, koji se srušio šest minuta nakon poletanja sa međunarodnog aerodroma Bole u Adis Abebi.

- Izražavamo iskreno saosećanje porodicama i voljenima putnika i posade na brodu i spremni smo da podržimo tim Etiopijan Erlajnsa. Boingov tehnički tim je spreman da pruži tehničku pomoć na svaki zahtev i pod upravom američkog Nacionalnog odbora za bezbednost u saobraćaju - naveli su u saopštenju.

ŠTA SE DO SADA ZNA O NESREĆI?

- Nema preživelih u padu aviona kompanije Etiopija Erlajnz koji se jutros srušio sa 157 putnika i članova posade.- U avionu su se nalazili putnici iz 33 zemlje.  - Avion se srušio jutros, 6 minuta po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi. - Boing 737 bio je na redovnom letu od Adis Abebe do Najrobija kada se, iz zasad nepoznatih razloga srušio.  -U nesreći je poginuo i srpski državljanin Đorđe Vdović koji je radio pri Ujedinjenim nacijama.

#Avion

'