AKTUELNO

Nemačka polilcija je pojačala je danas obezbedjenje na aerodromima u zemlji pošto su primećene osobe za koje se sumnja da su ekstremisti kako ispituju aerodrom u Štutgartu.

Nemačka novinska agencija dpa i javna televizija SWR javljaju da bezbednosni zvaničnici istražuju četiri osobe, od kojih najmanje jedna ima moguće veze s islamističkim ekstremistima.

U Tviter poruci nemačka savezna policija navela je da letovi ne bi trebalo da budu pogodjeni snažnim policijskim prisustvom na aerodromu u Štugartu. Dodatna policija je takodje rasporedjena u drugim manjim aerodromima u nemačkoj saveznoj državi Baden Virterberg iz predostrožnosti.

Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC) pozivajući se na medijske izveštaje, policija traga za ocem i sinom iz Severne Rajne Vestfalije i još dvoje koji su vidjeni kako slikaju na jednom od terminala aerodroma u Štutgartu i oko njega.

Foto: Tanjug AP

Nadzorne kamere snimile su oca i sina kako slikaju oko aerodroma, ali oni su nestali dok je policija stigla.

Detalje o osumnjičenim je nemačkoj policiji prenela marokanska tajna služba, navodi se u izveštajima, prenosi BBC.

Ovo se događa nedelju dana od napada u Strazburu, koji je uz granicu sa Nemačkom, kada je naoružani napadač Šerif Šekat pucao i ubio pet ljudi. Strazbur se nalazi oko 150 kilometara od Štutgarta.

Foto: Tanjug AP

Policija je navela za javnu televiziju ARD da su bezbednosne snage u pripravnosti na nemačkim aerodroma, dok na vebsajtu časopisa Bild piše da su upozorenja poslata za svih 14 glavnih aerodroma u zemlji.

Od napada u Strazburu sumnjiva aktivnost primećena je i kod aerodroma u Štutgartu i kod aerodroma Šarl de Gol u Parizu, javila je televizija SWR.

#Nemačka

'