AKTUELNO

Hakeri su ukrali podatke sa sajta Ministarstva spoljnih poslova Francuske namenjene za građane te zemlje koji putuju u inostranstvo, saopštilo je danas francusko Ministarstvo, na navodeći odakle hakeri vode poreklo.

To je pokrenulo pitanja vezana za bezbednost francuskih vladinih sajtova, premda Ministarstvo uverava korisnike da ukradene informacije nisu visoko osetljive i da bezbedno mogu koristiti sajt "Ariane", koji francuske državljane informiše o bezbednosti dok su van zemlje, prenosi Rojters.

- Ukradeni su lični podaci uneti tokom registrovanja na platformi "Ariane". Ti podaci bi se mogli zloupotrebiti, ali sa ograničenim efektom jer te informacije ne obuhvataju osetljiv finansijski materijal niti podatke koji bi mogli da otkriju odredišta - navodi se u saopštenju.

Sajt "Ariane", koji francuskim putnicima savetuje da "ostanu konektovani radi svoje bezbednosti", uspostavljen je 2010. godine kako bi francuskim državljanima omogućio da dobijaju podatke vezane za bezbednost dok su u inostranstvu.

#Francuska

#Ministarstvo spoljnih poslova

#haker

'