AKTUELNO

Princeza Dajana poznata i kao Ledi Di izgubila je život u automobilskoj nesreći 31. avgusta 1997. godine. Bežeći od paparaca, koji su je stalno proganjali, Dajana i njen partner Dodi Fajed, kao i vozač Henri Pol, poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Čini se da ni do dana današnjeg britanska princeza nikada nije prežaljena niti zaboravljena. Nakon njene smrti postojale su brojne teorije zavere, a u jednoj od njih pominjalo se čak i kako je sve deo plana da se ubije najvoljenija princeza.

Ono što je dodatno intrigiralo javnost jeste i to što je Dajana iza sebe ostavila testament. Princeza je u periodu stradanja imala samo 36 godina,a mnogi bi se složili da je to prerano za pisanje poslednje oporuke.

Zbog čega je Dajana imala spremljen testament

Kako su pisali britanski mediji, Ledi Di, iako vrlo mlada, ipak je imala napisan testament. Takav je, kažu, običaj u aristokratskim porodicama iz kakve je ona bila, a ujedno i kao supruga naslednika britanskog trona, današnjeg kralja Čarlsa III.

Foto: Tanjug AP/Giovanni Deffidenti

Šta je Dajana ostavila u testamentu i kome

U trenutku smrti ostavština bivše princeze od Velsa bila je procenjena na više od 21 milion funti. Novac je stigao od njene nagodbe u razvodu s Čarlsom, ali i od deonica, nakita, gotovine, ličnih predmeta iz porodičnog doma u Kensingtonskoj palati.Iako su porezi na nasledstvo odgrizli veliki komad tog bogatstva, smatra se da je nakon svih troškova ostalo više od 13 miliona funti za naslednike.

Autor: Milica Krasić