AKTUELNO

Princeza Dubaija Mahra javno je ostavila svog supruga Mohameda Bin Rašida bin Mana Al Maktuma samo dva meseca nakon što su dobili prvo dete. Ona je šokirala konzervativnu zajednicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što je svom suprugu obelodanila da je njihovom braku došao kraj putem Instagram objave.

Princeza Mahra, inače ćerka vladara Dubaija, podelila je objavu na kojoj piše: "Dragi mužu, pošto si zauzet društvom drugih ljudi, na ovaj način proglašavam naš razvod. Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe. Čuvaj se. Tvoja bivša žena".

Iako kratka i jasna, princezina poruka je vrlo očito prepuna bola i prebacivanja, a očito je ista inspirisana muslimanskom tradicijom trostrukog odricanja. Ova praksa se naziva "talaq thalatha", a podrazumeva da muž ženi tri puta zaredom izjavi da se razvodi od nje, čime par biva razveden, bar u očima islama.Takođe, par više ne prati jedno drugo na društvenim mrežama i uklonili su sve zajedničke fotografije sa svojih naloga.

Foto: Instagram.com

Supružnici su se venčali u maju 2023, a u maju ove godine dobili su ćerkicu. Zvanične potvrde o razvodu još uvek nema, a javile su se i spekulacije da je princezin nalog hakovan.Šeika Mahra ima 30 godina i ćerka je Mohameda bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija i premijera UAE. Diplomirala je međunarodne odnose na neimenovanom londonskom univerzitetu, a veliki je zagovornik ženskih prava, kako prenosi "Daily Mail". Objava u kojoj ona primenjuje drevnu praksu trostrukog odbacivanja, koja je tradicionalno namenjena muškarcima, možda to najbolje i dokazuje.

Njen još uvek zakoniti muž - šeik Mana - je poznati preduzetnik, a većinu vremena provodi u Londonu i Velikoj Britaniji gde poseduje skupoceno imanje i još nekoliko nekretnina.

Foto: Instagram.com/hhshmahra

Autor: Milica Krasić