AKTUELNO

Veliko finale Evrovizije je završeno, bilo je napeto do samog finala, a pobednik je Nemo, predstavnik Švajcarske sa numerom "The Code".

Naša predstavnica Teya Dora, koja je Srbiju predstavlja sa numerom "Ramonda" završila je na 17. mestu u velikom finalu.

Kako je glasao žiri zemalja učesnica?

Mi vam u nastavku otkrivamo koje zemlje su prepoznale kvalitet "Ramonde", te naš nastup nagradili poenima.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner (

Hrvatski žiri je predstavnici Srbije dao 3 poena, dok je predstavnicima Portugala dao 12. Žiri Albanije dao nam je 1 poen, a Švajcarskoj 12.

Žiri Danske nagradio je Teya Doru sa 2 poena, a žiri Jermenije dodelio nam je 5 poena. Slovenija je našoj predstavnici dao 4 poena, za razliku od prošle godine kada smo dobili 0 poena.

Žiri Portugalije dodelio je predstavnici Srbije 1 poen, kao i žiri Irske. Od žirija smo dobili sveukupno 22 poena, što nas je smestilo na 18. poziciju.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Od publike 32 poena

Glasovi publike bili su presudni za pobedu. Čini se da publika nije bila darežljiva. Tako je našu Teya Doru nagradila sa svega 32 poena. U zbiru je to 54 poena, što je Srbiju svrstalo na 17. mesto u velikom finalu Evrovizije.

Napeto do kraja

U samoj završnici je bilo napeto, te se biralo između Švajcarske i Hrvatske, a Švajcarac Nemo je u zbiru glasova publike i žirija odneo više poena od Bejbi Lazanje. Bejbi Lazanja, koji je bio glavni favorit za pobedu, završio je na drugom mestu sa 547 poena, dok je pobednik Nemo imao 591 u zbiru. Poslednje mesto u finalu zauzeli su Norvežani.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Autor: N. Ž.