AKTUELNO

Marina Sati, predstavnica Grčke, na ovogodišnjoj Evroviziji izdvojila se kao jedna od najenergičnijih učesnica ovog muzičkog takmičenja.

Ona je među najvedrijim pevačima, kako na sceni, gde je izvela performans za pamećenje u drugom polufinalu, tako i van nje, u razgovoru s medijima i ostalim delegacijama.

Marina je stigla u Malme na 68. Evroviziju spremna da predstavlja svoju zemlju na najbolji mogući način i ostavi lep utisak, ali od dolaska u Švedsku krije u sebi veliku tugu.

Naime, u prvim danima aprila preminuo je njen otac Ali Osman Sati, kako je preneo Greek City Times, koji navodi da je otac grčke predstavnice ima ozbiljne zdravstvene probleme, ali nije otkriveno više detalja.

Marina je odmah tih dana otkazala sve svoje obaveze u vezi s promocijom pesme "Zari", kojom se predstavlja na Evroviziji, a uskoro je morala da se vrati u javnost i otputuje u Malme.

Nešto pre očeve smrti, Marina je pričala o svojim roditeljima u intervjuu za Studio 4, odnosno o činjenici da je njena majka bila hrabra kada je odlučila da se uda za Sudanca.

– Moja mama je odrasla na Kritu, a moj tata u Sudanu. Došao je u Atinu kao student i tako su se upoznali. Ima razlika, kao što možete da pretpostavite, još uvek ih ima. Mislim da su uspeli da pronađu balas zbog ljubavi, a onda smo mi, njihova deca, došli. Divim se svojoj mami zbog toga, zbog njenog buntovnog karaktera. Dok sam odrastala, sećam se da sam rekla: "Vau, magično". Moj tata je bio prva tamnoputa osoba koju je moja baka videla – kaže pevačica.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Ali Osman Sati došao je u Grčku 1972. godine kako bi studirao, a postao je uspešan anesteziolog i univerzitetski profesor anesteziologije. Porodica Sati odlazila je tokom leta u Sudan, a Marina se seća da su je svi toplo prihvatali.

Autor: N. Ž.