AKTUELNO

Joost Klajn, predstavnik Holandije ove godine na Evroviziji, nije bio deo ni druge generalne probe broj dva, koja je održana 11. maja pred veliko finale muzičkog takmičenja.

Naime, Joost Klajn se nije pojavio ni na drugoj generalnoj probi pred večerašnje finale Evrovizije 2024, a na kraju probe je bio defile.

Svi učesnici muzičkoj takmičenja su prozivani da izađu i poklone se, a u trenutku kada se na ekranu pojavilo - Holandija, uz šta je pušten i deo pesme ovogodišnjeg predstavnika, on se nije pojavio.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Tada se u u pres centru čuo aplauz.

Desio se incident

Podsetimo, holandski učesnik Evrovizije nije učestvovao na probama u petak za finale takmičenja zbog "incidenta", saopštili su organizatori. Rekviziti Joost Kleina su bili postavljeni na bini unutar Malme Arene kada je menadžer produkcije rekao da ih treba ukloniti.

Evropska radiodifuzna unija (EBU)je rekla:

"Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen u vezi sa holandskim umetnikom. On neće vežbati do daljnjeg. U ovom trenutku nemamo više komentara i ažuriraćemo ih u dogledno vreme".

Foto: Printscreen YouTube

Kako prenose holandski mediji, njihov predstavnik je doneo odluku da do samog finala nema probe.

U areni je došlo do konfuzije tokom proba jer je Klajnova pesma "Europapa" preskočena bez objašnjenja, a izraelska učesnica Eden Golan, koja je bila sledeća po redu, zauzela je njegovo mesto.

Nakon incidenta, probe su nastavljene, a organizatori su uključili Klajnovu pesmu u montažu za glasanje, koristeći snimke sa ranije probe, zbog čega važi mišljenje da će on ipak učestvovati u finalu i žiri će u petak i njemu dati svoje glasove po proceduri.

Foto: Printscreen YouTube

Kako "Telegraf" nezvanično saznaje, Joost je ušao u sukob sa organizatorima i vrlo verovatno je da se neće pojaviti na finalu.

Inače, nakon što se nije pojavio, ponovo je šokirao fanove time što je, sa svog profila na Instagramu, sa storija obrisao sve fotografije i video snimke Evrovizije 2024.

Autor: N. Ž.