AKTUELNO

Preminuo od posledica moždanog udara.

Francuski glumac Mišel Pikoli umro je 12. maja, ali je informacija o tome saopštena tek u ponedeljak, prenose tamošnji mediji. Glumac je preminuo od posledica moždanog udara u 94. godini.   

- Mišel Pikoli je sklopio oči na rukama svoje supruge Lidivin i njihovo dvoje dece Inorda i Misije, preminuvši od posledica moždanog udara - rekao je medijima njegov prijatelj, kritičar, esejista i reditelj Žil Žakob, nekadašnji predsednik Filmskog festivala u Kanu.

Foto: Tanjug AP/Laurent Gillieron

Pikolija, inače, šira publika pamti po čuvenoj sceni iz filma "Prezir" Žan-Lika Godara, iz 1963, kada je slavni glumac imao već 38 godina, sa Brižit Bardo koja, naga, leži na stomaku, u Pikolijevom zagrljaju. Zanimljivo je da ovaj kadar nije bio predviđen u scenariju i da je dodat naknadno.

Živeo je sa pevačicom i glumicom Žilijet Greko od 1966. do 1977. godine. Pre toga, bio je u braku sa glumicom Eleonor Irt, koja je nedavno umrla u 98. godini i sa kojom ima kćerku Kordeliju. Više od četiri poslednje decenije proveo je sa scenaristkinjom Lidivin Klerk, s kojom je usvojio dvoje dece poljskog porekla, Inorda i Misiju, uz koje je i preminuo u svom domu u Normandiji.

- Volim tajnu, sumnju. Ne volim da u potpunosti kažem šta mislim - izjavio je svojevremeno on, opisujući svoju ličnost.

Autor: M.K.

#Mišel Pikoli

'