AKTUELNO

Oni se uveliko pripremaju za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Pojedine poznate ličnosti s velikim ponosom već godinama unazad proslavljaju Božić 7. januara. Neki to čine jer dolaze iz pravoslavnih porodica, dok su drugi, pak, to usvojili od partnera sa kojima su odlučili da provedu ostatak svog života. 

1. Naomi Kembel

Ova manekenka rođena je u Londonu. Majka joj je sa Jamajke, ali oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom postala je vernik Ruske pravoslavne crkve, te sada Božić proslavlja 7. januara. 

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

2. Kim Kardašijan

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Tačnije, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Rijaliti zvezda uvek oduševi mnoge kada putem Tvitera čestita Božić svima koji slave 7. januara. 

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

3. Tom Henks

Slavnog glumca ljubav je "naterala" da pređe u pravoslavnu veru! Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

Foto: Tanjug AP

4. Džejms Beluši

Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Foto: Printscreen YouTube/Larry King

5. Dejv Gan

Pevač grupe "Depeche mode" preuzeo pravoslavnu veru od svoje supruge, Dženifer Skilaz.

Foto: Printscreen YouTube/Vevo

6. Dženifer Aniston

Dženifer je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Foto: Tanjug AP

Autor: Pink.rs

#Božić

#Kim Kardašijan | Kim Kardashian

#Naomi Kembel | Naomi Campbell

'