AKTUELNO

Letonac Ernest Gulbis napravio je neviđeni skandal na jednom čelendžeru u Italiji.

Gulbis je u sedmom gemu prvog seta protiv Sančeza Iskuija doživeo brejk, i to duplom servis greškom. Očiglednu nervozu je ispoljio tako što je, narodski rečeno, zafrljačio reket iz sve snage na drugu stranu terena.

Sreća njegova da tamo nije bilo nikog inače bi doživeo teže povrede.

Gulbis je inače jedan od najkontroverznijih i najproblematičnijih tenisera u poslednjih desetak godina. Poznat je po tome da ne voli Novaka Đokovića, i to otvoreno priznaje, iako su trenirali zajedno u akademiji Nikole Pilića.

- Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim - rekao je Gulbis pre desetak godina.

Gubio je i dobijao mnoge mečeve, dizao se i padao na ATP listi, ali jedno mu je konstantno - nervoza i bes. Ne mali broj puta je lomio rekete, prema nekim procenama 60-70 godišnje. Ulazio je u rasprave, a zatim i davao u najmanju ruku neobične izjave.

Za žene smatra da ne treba da se bave tenisom, već da sede kod kuće i čuvaju decu, za veliku četvorku (Đoković, Federer, Nadal, Marej) je rekao da su dosadni, a hvalio je turnir u Roterdamu isključivo iz razloga jer je tamo marihuana legalna.

Hapšen je u Švedskoj zbog noći provedene sa prostitutkom.

Autor: