AKTUELNO

Nekada najbolji fudbaler sveta Roberto Bađo izjavio je da je Real Madrid napravio pravi potez što je doveo srpskog golgetera Luku Jovića, koga je opisao kao vrhunskog napadača.

Na pitanje kako gleda na transfer Jovića od 60 miliona evra u najtrofejniji evropski klub, proslavljeni Italijan nahvalio je bivšeg đaka Crvene zvezde.

- Luka ima veliki kvalitet, vrhunski je napadač. Ispred njega je blistava budućnost i verujem da će biti uspešan u Real Madridu - rekao je Bađo u Sportskoj gimnaziji na Dorćolu, gde gostuje kao promoter dečijeg fudbalskog kampa od Bađa dobio je i prvi teniser sveta Novak Đoković.

- Đokovića zna ceo svet. Moram da mu uputim komplimente na tome što je simpatičan kao čovek, ali i na klasi koju prikazuje - istakao je dobitnik Zlatne lopte 1993. godine, koji je privukao veliku pažnju školaraca.

Karijeru mu je obeležio promašeni penal protiv Brazila u finalu Mundijala u SAD 1994. godine, a Bađo i sada priznaje da je zbog tog udarca imao psihičkih problema.

Promašaj je imao mnogo veliki utacaj na mene. Sa četiri godine želeo sam finale Svetskog prvenstva, baš protiv Brazila, sanjao da ću pobediti, zamišljao pobednički gol, ali je realnost bila drugačija. Nažalost, nisam pretpostavljao da će se završili mojim promašajem i to je nesto što još uvek nosim u sebi. Ipak, morao sam da izvučem nesto pozitivno iz toga, naučio sam lekciju i kako je patiti. Potpuno razumem sada kada neki igrač promaši penal za reprezentaciju. Da li sam se izborio? Ne bih bio ovde da nisam uspeo da se izdignem".

Bađo je karijeru počeo u Vićenci, igrao za tri najveća kluba u Italiji - Juventus, Inter i Milan, kao i za Fiorentinu, Bolonju i Brešu, ali je otkrio da navija za argentinskog velikana - Boku Juniors.

- Duga je priča za koga navijam, to je tim iz Argentine - Boka Juniors. U toj zemlji imam mnogo prijatelja koji navijaju za taj klub, pa sam i ja postao njihov navijac iz solidarnosti - iznenedio je Bađo, iako je poznato da je slavni klub sa Bombonjere osnovala grupa Italijana iz Đenove.

Za Marka van Bastena je rekao da je najbolji fudbaler sa kojim je igrao, istakao je još Brazilca Ronalda, kao i da veliko pojačanje gaji prema Dejanu Savićeviću. Bađo je bio kompetentan i da odgovori na pitanje da li bi Federiko Kjeza trebalo da se odluči kao isti korak kao on svojevremeno i pređe iz Fiorentine u Juventus.

- Ne znam šta će desiti, priča se u Italiji o transferu. Kjeza je veliki igrač, Juventus veliki tim i zato bi bilo dobro da ode u Torino - zaključio je on.

#Novak Đoković

'