AKTUELNO

Svojim gestom osvojila je ceo svet..

Anja Ringren Loven je humanitarna radnica iz Danske koja je simpatije svetske javnosti osvojila kada je pružila dom dečaku iz Nigerije.

Anja Ringren Loven je proglašena za najinspirativniju osobu u 2016. godini. Ona i njen suprug David vode humanitarnu organizaciju u okviru koje se nalazi centar gde žive, leče se i obrazuju nigerijski siročići i odbačena deca.

Dečak, koji se sada zove Houp, izopšten je iz zajednice jer ga je porodica proglasila vešcem. Njega je našla Anja dok je lutao ulicama nigerijskog grada Ujo i hranio se otpacima. Ova Dankinja ga je izgladnelog i žednog odvela u svoj centar i tu mu je pružena pomoć. Dečak se ubrzo oporavio.

Kada sam ga videla bio je tako mali, kao beba, sva sam se stresla. I sama sam postala majka pa me je podsetio na mog sina. Bilo mi je jasno u tom trenutku da ću učiniti sve da on preživi - rekla je Loven.

Fotografija na kojoj Anja daje vodu izgladnelom mališanu obišla je svet, a korisnici društvenih mreža su je delili nekoliko hiljada puta.

- Anja Ringren Loven je svetionik nade i najinspirativnija osoba 2016. godine- rekao je glavni urednik magazina "OOOM" Džordž Kindel.

Kindel je bio glavni član žirija koji je izabrao najinspirativnije ljude ove godine. Na drugom mestu liste se našao Barak Obama, na trećem mestu Šarliz Teron, iza nje papa Franja, a na petom mestu našao se Leonardo Dikaprio.

J. V.

#Anja Ringren Loven

#Humanitarna akcija

'