AKTUELNO

Najmlađi sin izuzetno bogate porodice Ambani se priprema za venčanje koje će se održati od 12. do 14. jula. Strani mediji ovaj događaj već nazivaju "venčanjem koje svet ne pamti". Inače, mladenci potiču iz prebogatih porodica u Indiji.

Sin indijskog milijardera Mukeša Ambanija oženiće se danas, označavajući kulminaciju svadbene ekstravagancije koja je trajala gotovo sedam meseci i stavila u fokus neverovatno bogatstvo i uticaj najbogatijeg čoveka u Aziji.

Foto: Tanjug AP

Anant Ambani i Radika Merčant zvanično će reči "da" ovih dana, ali svadbu su najavili gala proslavom održanom prošlog petka. Predsvadbeni ceremonijal, održan je u Mumbaju, a na njemu je pevao Džastin Biber. Kako prenose strani mediji pop zvezda je za izvođenje svoje numere "Love Yourself", dobio vrtoglavih 10 miliona dolara.

Nije iznenađenje da mladoženjini roditelji ne štede, s obzirom na neto vrednost njegovog oca. Kao predsednik Reliance Industries, Mukeš Ambani, prema Forbsu, trenutno vredi 124 milijarde dolara.

Foto: Tanjug AP/Rajanish Kakade

Buduća nevesta ima 29 godina i ćerka je milijardera Virena Merčanta, koji je izvršni direktor privatne medicinske kompanije Encore Healthcare. Anant Amabani (28) je najmlađi sin Mukeša Ambanija, najbogatijeg čoveka u Indiji.

Po ugledne zvanice poslati su helikopteri

Za slavlje na imanju Anantovih roditelja u Jamnagaru unajmili su 21 kuvara, biće 1.000 gostiju. Među zvanicama su Bil Gejts, Hilari Klinton i Mark Zakeberg, koji su bili na venčanju mladoženjine sestre 2018. godine. Među zvanicama su i bivši britanski premijeri Boris Džonson i Toni Bler, bivši američki državni sekretar Džon Keri, bivši kanadski premijer Stefen Harper i bivši švedski premijer Karl Bildt.

Prema izveštaju novinske agencije Rojters, Mukeš Ambani je unajmio 100 helikoptera, uključujući tri aviona Falcon-2000, da dovezu njegove goste na zabavu.

Foto: Tanjug AP/Rajanish Kakade

Na jelovniku hiljade specijaliteta

Prema pisanju The Times of India, kuvari koji rade u luksuznom hotelu Jardin pripremili su više od 2.500 jela koja obuhvataju japansku, meksičku i tajlandsku kuhinju.

Gosti će moći da biraju između 75 opcija za doručak i još 225 i 275 opcija za ručak i večeru.

Foto: Tanjug AP/Rajanish Kakade

U ponudi će biti i 85 ketering opcija za tradicionalni ponoćni obrok koji traje od ponoći do četiri sata, ujutru. Nijedna stavka na jelovniku neće se ponavljati tokom celog vikenda.

Autor: Nikola Žugić