AKTUELNO

Kejt Midlton nastavlja hrabru borbu sa rakom. Za sada se ističe da će sa suprugom princom Vilijamom i njihovom decom Šarlot, Džordžom i Lujem provesti uskršnje praznike nakon čega bi princ od Velsa trebalo da se vrati službenim dužnostima nastavljajući da održava ravnotežu između javnih angažmana i brige o supruzi i ostalim članovima porodice. Propustiće zbog njenog zdravstevnog stanja uskršnju službu 31. marta u Vindzoru, kako se najavljuje dok će se Čarls III i kraljica Kamila pojaviti na tom porodičnom okupljanju. I naredni mesec donosi važne datume za Kejt i Vilijama.

Čuveni par će 29. aprila proslaviti 13. godišnjicu braka. Važan događaj znak je da je njihova veza izdržala test vremena, a obeležavanje tog datuma biće u senci njene borbe za zdravlje.

Posebna fotografija za 12 godina braka

Kejt Midlton i princ Vilijam objavili su prošle godine sliku na kojoj su za biciklima u Norfolku. U pitanju je kranje ležeran portret koji i odgovara njihovoj želji da imaju što jednostavniji imidž.

Objavili su sliku na Tviteru (X mreži) uz emotikon srca i natpis "12 godina". BBC je otkrio da je par proslavio godišnjicu spuštajući se sa litice, uz picu i posetu Aberfan Memorial Garden.

Kejt Midlton čiji se zdravstveni problem uklapa sa epidemijom raka kod osoba mlađih od 50 godina, i princ Vilijam venčali su se 2011. u Londonu, posle osam godina veze. Prve tri godine braka proveli su u Aglsiju, gde je on bio na obuci za upravljanje helikopterom kako bi mogao da postane pilot RAF. Verili su se 2010. u Keniji.

Kejt na venčanju sa 2.000 gostiju nosila dve haljine, pratila se povorka kočijom u centru kao i njihova dva poljupca na balkonu Bakingemska palate. Venčanje je u Britaniji pratilo oko 25 miliona ljudi, a u svetu oko dve milijarde.

Kralj Čarls im je u septembru prošle godine nakon smrti Elizabete Druge dodelio titule princeza i princ od Velsa.

Poruka podrške umesto slike

Kejt i Viljam nisu fotografijom obeležili 11. godišnjicu braka na društvenim mrežama, Vilijam je u susret tom datumu poslao poruku zbog razornih poplava koje su te godine zahvatile Australiju. "Sama veličina i dugoročne posleedice koje su poplave u Australiji imale na ljude jesu razarajući. Brzina uništenja rezultirala je hiljadama koji su ostali bez domova, poslova i prihoda. Stanovnici i službe za hitne slučajeve nastavljaju da rade zajedno na obnovi uništenih četvrti i oporavku od ove prirodne katastrofe", rekao je on preko socijalnih platformi, piše People.

Na Tviter nalogu Vestminsterke opatije objavljena je tada fotografija sa venčanja.

Za 10. godišnjicu njihove bračne priče objavili su zajedničke fotografije i video koji je otkrio detalje njihovog porodičnog života sa decom Šarlot, Džordžom i Lujom.

Kejt i Vilijam će 23. aprila slaviti šesti rođendan najmlađeg deteta Luja. Princeza je do sada za rođendane dece objavljiala posebne slike, čiji je autor upravo ona. Pre njenog saopštenja o dijagnozi pisalo se da sada okleva da li da i ove godine fotografiše sina. U tom momentu buktao je skandal zbog slike za Dan majki (10. mart) koja je uređivana što je priznala supruga princa od Velsa ističući da je sama obrađivala tu fotografiju. Smatralo se tada da će biti više opreza pre objave nove slike.

Autor: N. Ž.