AKTUELNO

Kostadinka Velkovska, poznata hrvatska glumica i pevačica makedonskog porekla, preminula je u 76. godini u staračkom domu. Ona je dobila moždani udar u julu prošle godine, a danas je sahranjena u Zagrebu, prenosi "24sata.hr".

Nju su na večni počinak ispratili članovi porodice, prijatelji, kolege i obožavaoci.

Podsećanja radi, Velkovska doživela je moždani udar u julu prethodne godine, te je tada hitno prebačena u KBC Zagreb. Zbog posledica moždanog udara, glumica je završila u komi, a njen naslednik Nikola je imao nade da će se oporavati.

- Nažalost, promena na bolje nema. Tako je od jula, a bilo je dana kad joj je bilo i lošije. Ne znamo kako je preživela taj infarkt, ali ona je jaka, iako je bez svesti. Mi kao porodica se dobro držimo - rekao je tom prilikom njen sin Nikola za "24 sata".

Kostadinka Velkovska ostavila je dubok trag u svetu glume, kako na pozornici, tako i na televiziji i filmu. Publika je pamti po nizu zapaženih uloga, uključujući sudiju u popularnoj seriji "Bitange i princeze", kao i ulogu Jagode u seriji "Zakon!". Takođe, svoj talenat pokazala je i na velikom platnu, ostvarujući uloge u filmovima kao što su "Bravo maestro" i "Zločin u školi".

Velkovska će biti upamćena kao umetnica koja je svojim radom obogatila hrvatsku pozorišnu, televizijsku i filmsku scenu. Njen doprinos ostaje trajan, a njene uloge će ostati deo kulturne baštine koju je ostavila iza sebe.

Autor: pink.rs