AKTUELNO

Svetska javnost i mediji već danima bruje o raku koji je dijagnostifikovan Kralju Čarlsu III tokom nedavnog tretmana uvećane prostate kom je kralj podvrgnut, piše BBC.

Naime, Bakingemska palata je nedavno saopštila da su lekari otkrili neodređeni oblik raka tokom lečenja benignog stanja prostate. Kako se pisalo, Čarls je telefonom obavestio članove bliske porodicu, uključujući i otuđenog sina Harija, koji će doći iz Kalifornije da vidi svog oca.

Porodica i prijatelji kažu da su oduševljeni njegovom odlučnošću da nastavi da izvršava svoje obaveze, kao što inače čini. U ovom trenutku čini se da je kancer ustanovljen u ranoj fazi i da su prognoze dobre, piše DailyMail.

Ono što je mnoge šokiralo, jeste zapravo stanje koje se zatiče danima od tada ispred Bekingemske palate. Naime, crni oblak nadvio je ovu palatu, a ispred nje se može videti samo pustoš i pravi muk.

Velika kapija Bekingemske palate je zatvorena, a stanovnici Londona veoma su zabrinuti za zdravstveno stanje Kralja Čarlsa III, pišu strani mediji.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Takođe, ispred Bekingemske palate nalaze se čuvari koji i dalje izvršavaju svoje dužnosti, bez obzira na trenutno stanje.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Porodica i prijatelji kažu da su oduševljeni njegovom odlučnošću da nastavi da izvršava svoje obaveze, kao što inače čini. U ovom trenutku čini se da je kancer ustanovljen u ranoj fazi i da su prognoze dobre, piše DailyMail. Čarls je poslednjih meseci često odlazio u nedelju uveče u zamak Vindzor kako bi proveo vreme sa princom Vilijamom, piše The Sun, dodajući da su otac i sin sve bliži.

Podsetimo, Čarls je juče stigao u London sa imanju u Sandringemu u jutarnjim časovima. Uz njega je supruga Kamila, a očekuje se da kralj počne sa lečenjem. Kamila je odlučila da bude uz svog supruga, iako je on insistirao da nastavi sa svojim radnim obavezama. Drugi članovi kraljevske porodice će sada morati da preuzmu neke dužnosti, uključujući i princa od Velsa, koji će uskoro ponovo da se posveti javnom životu, iako i njegova supruga Kejt ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Foto: Tanjug AP/Clarence House via AP

Autor: N. Ž.