AKTUELNO

Latino seriju "Rubi" svojevremeno su obožavali mnogi, a veoma popularna je bila i kod nas.

Ono što je bilo karakteristično za ovu seriju jesto to da je glavna junakinja prvi put bila zločesta. Kao sušta suprotnost zlodnoj Rubi, stajala je dobrodušna i naivna Maribel koja ima problem sa nogom, zbog čega se oseća nesigurno.Ulogu Maribel odlično je odigrala Žaklin Brakamontes kojoj su se tada otvorila brojna vrata i počela je da dobija glavne uloge u gotovo svim serijama koje su snimane u tom periodu.

Žaklin je rođena 23. decembra 1979. godine u Gvadalahari u Meksiku i najstarija je ćerka poznatog fudbalskog trenera Hesusa Brakamontesa, dok joj je majka meksikanka belgijskog porekla Žaklin van Horde.Glumica ima sestru Alinu i brata Hesusa i uvek je bila odličan đak, a po završetku srednje škole, otišla je u Francusku na studije. Kasnije je počela da radi kao model, a kako bi bila što mršavija i mogla da se prijavi za Izbor za mis Meksika, krenula je na rigorozne dijete i gotovo ništa nije jela.

Godine 2000. je osvojila pro mesto na Izboru za mis Meksika, te je svoju zemlju predstavljala na Izboru za mis sveta u Portoriku naredne godine.Kako je sama priznala, to je dosta narušilo njeno zdravlje, a roditelji je nisu prepoznali kada su je videli. Krenula je teška borba sa anoreksijom. Srećom, iz podršku svojih najmilijih – uspela je da se izbori sa problemom.Jedno vreme je radila kao voditeljka, a 2002. godine okreće se telenovelama. Prvu manju ulogu dobila je u seriji „Uprkos svemu“, gde je tumačila lik Leonele.

Godinama se zabavljala sa kolegom Valentiinom Lanusom, kog je naša publika upoznala kao Hulija Alberta u seriji „Nevina“, bili su čak i vereni, a onda su iznenada raskinuli. Iako su ostali u dobrim odnosima i čak glumili zajedno u jednoj seriji kasnije, gde su igrali ljubavni par, Žaklin je priznala da ju je ovaj raskid potpuno uništio.Povezivali su je i sa „latino Bredom Pitom“ Viljemom Levijem koji je u to vreme bio oženjen koleginicom Elizabet Gutjerez. Kako nikada nije krio to da je suprugu varao na svakom koraku, mediji su ga spajali sa gotovo svakom koleginicom sa kojom je radio, pa tako i sa Žaklin. Međutim, njih dvoje su oštro demantovali navode o romansi.

Brakamontesova se 2011. godine udala za biznismena Martina Fuentesa sa kojim danas ima petoro dece.Ona i njen suprug preživeli su veliku tragediju kada im je preminula beba. Naime, glumica je nosila blizance, a tokom porođaja je jedna od beba preminula usled komplikacija. Ona je tada rodila devojčicu koja nosi ime po majci – Žaklin, dok je dečak Martin preminuo. Nakon ovoga, dobili su ćerku Karolinu, a potom i Renatu, a onda je glumica rodila bliznakinje, Emiliju i Paulu.

Osim u seriji „Rubi“ koja joj je donela najveću popularnost, Žaklin smo gledali i u serijama „Između ljubavi i mržnje“, „Ružna Leti“, „Glupače ne idu u raj“, „Uprkos svemu“, „Slomljeno srce“, „Prokleta lepota“, „Magična privlačnost“ i drugim.Glumica i danas izgleda odlično i posvećena je porodici, ali i karijeri, a mnogi komentarišu da sa godinama kao da se uopšte nije promenila. Poznato je i da je glumica veliki obožavalac fudbala i da često odlazi na utakmice, a strast prema ovom sportu nasledila je upravo od svog oca.

Autor: Pink.rs