AKTUELNO

Slavni pevač svojevremeno je Tini Tarner skinuo suknju na nastupu.

Pokojna kraljica rokenrola Tina Tarner je tokom godina mnogo puta sarađivala sa frontmenom "Rolingstonsa", zajedno su gostovali i nastupali na istim festivalima.

"Oduvek sam bila zaljubljen u Mika Džegera. Volela sam kada smo bili na turneji sa "Rolingstonsima", rekla je za Gardijan.

Na početku svoje karijere, Tarner i tadašnji suprug Ajk (koji nastupaju kao Ajk i Tina Tarner) "otvorili" su Stounse na njihovoj turneji po Velikoj Britaniji 1966. godine. Ponovo su podržali bend na njihovoj američkoj turneji 1969. godine.Tina Tarner je 1981. nastupila sama pre koncerta Stonsa, a po povratku 1985. nastupila je sa Džegerom na Live Aid festivalu u Filadelfiji. Tokom tog nastupa, Džeger je odlučio da Tini Tarner otkine suknju na sceni.Pišući o incidentu u svojim memoarima, Tina Turner se prisetila:

Foto: Tanjug AP/Ray Stubblebine

"Mik i ja nikada nismo mogli samo da stojimo i pevamo, to nismo bili mi. Morali smo nešto da uradimo. On me je pogledao. Nosila sam usku crnu kožnu majicu i suknju i mogla sam da vidim kako mu se u glavi stvara zla ideja. "Skida li se ta suknja?" upitao je lukavo. "Šta?", bio je moj iznenađen odgovor... "Skiću ti suknju“. Pitala sam ga zašto, ali bilo je kasno da pričam o tome, Mik je već odlučio da to uradi".

Zajedno su nastupili na međusobnim koncertima u Japanu 1988. godine, a poslednji put na ceremoniji u Kući slavnih rokenrola sledeće godine. Tina Tarner je ranije rekla da je naučila Džegera njegovim poznatim plesnim pokretima, ali nikada nije dobila "zasluge" za to.

Autor: M.K.