AKTUELNO

Odluka njegovih roditelja pokazala se kao dobra, s obzirom na to da je Selim danas jedan od najpopularnijih turskih glumaca.

Selima Bajraktara, sjajnog turskog glumca kog je publika na ovim prostorima upoznala kroz ulogu lukavog Zumbul-age u istorijskom spektaklu "Sulejman Veličanstveni", gledaoci TV Pink će od 20. novembra gledati u seriji "Zavet".

Foto: Promo

To što je danas veoma uspešan glumac, Selim duguje nimalo lakoj odluci svojih roditelja, koji su ga time zaštitili od gotovo izvesne smrti.

Naime, Selim je rođen u Kirkuku, mestu u Iraku, u iračko-turskoj porodici. Kao dečak, bavio se gimnastikom, i bio je veoma uspešan na takmičenjima. Tokom Iračko-iranskog rata, koji je trajao osam godina, dvojnik Sadama Huseina došao je u Selimovu školu da regrutuje dečake za vojsku.

Foto: Printscreen Youtube

Kada je Bjaraktar izabran da služi vojsku, njegova porodica odlučila je da ga prokrijumčari u Tursku, kako bi ga zaštitila i, na kraju krajeva, omogućila mu da živi.

Selim je, nakon dolaska u Tursku, upisao "Hacettepe" univerzitet, da bi po diplomiranju počeo da radi u turskom "Nacionalnom pozorištu".

Zbog svojih korena, Selim osim turskog, tečno priča i osmanski turski jezik, koji je bio zvanični jezik Osmanskog casrtva, zatim arapski i kurdski jezik.

Odluka njegovih roditelja da ga prokrijumčare u Tursku, pokazala se kao dobra, s obzirom na to da je Selim danas jedan od najpopularnijih turskih glumaca.

Foto: Promo

Kako se Bajraktar pokazao u ulozi Zekara Karakaja u seriji "Zavet", zbog koje je promenio lični opis, saznaćete od ponedeljka, 20. novembra, od 20 časova, kada počinje sa emitovanjem na TV Pink.

Autor: M. Đ.

#Irak

#Krijumčarenje

#Selim Bajraktar | Selim Bayraktar

#Televizija Pink

#Turska

#Zavet | Çoban Yıldızı

#serija

'