AKTUELNO

Krem i elita!

Glamurozna kraljevska porodica za koju verovatno niste čuli dolazi iz Indije - vekovima su vladali Džajpurom, srcem indijske države Radžastan.

Spadaju u svetsku elitu, a samo se sa takvima i druže. Imaju 650 miliona dolara na računu i naslednici su loze koja je dugo imala veliku moć.

Padmanabh Singh (23) koji je inače model za Dolce&Gabbana, 2011. godine je postao nezvanični maharadža Džajpura.

Iako njegova titula nije zvanično priznata zakonom jer je Indija federalna parlamentarna demokratska republika, i dalje je veoma poštovana, a njemu je pripala kada mu je deda umro.

Njegova majka nije mogla da nasledi titulu zbog svog pola, a otac je izostavljen jer nije imao kraljevske krvi.

Ko su članovi ove porodice?

Matrijarh

Princeza Dija Kumari (50) je matrijarh ove kraljevske loze. Ona je jedino dete maharadže Bavani Singha iz Džajpura i princeze Padmini Devi iz Sirmura.

Izjavila je da je imala “sasvim normalno vaspitanje”.

“Roditelji su me naučili da nisam iznad drugih”, rekla je ranije medijima.

Studirala je kurs umetnosti u Londonu pre nego što se tajno udala za Narendru Singha, koji je bio jedan od zaposlenih u kraljevskoj palati u kojoj je živela.

Par je imao troje dece, ali su se razveli 2018. godine. Princeza Dija je u međuvremenu počela da služi u indijskom parlamentu.

Naslednik

Zgodni maharadža Padmanabh Singh često deli svoj glamurozni život na svom Instagramu. Kao i njegov deda, uspešan je polo igrač i najmlađi pobednik Otvorenog polo kupa Indije.

Bio je model za Dolce&Gabbana, a druži se sa ostalim plemićima sveta – najviše sa decom holanske kraljice Maksime.

Tatler mu je dao titulu “najpoželjnijeg neženje sveta”. Studirao je u Njujorku, gde je rekao da je otkrio “Netfliks i suši”.

U septembru 2018. preselio se u Rim da studira umetnost, rekavši: “Izgubio sam srce u Italiji; to je najlepša država na svetu. Zbog starih zgrada i arhitekture, uvek se osećam kao kod kuće”.

Sada je u vezi sa Frnscuskinjom Kler Dero. Par svoju ljubav čuva od medija i izbegavaju da dele zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Princeza

Sestra mladog maharadže je princeza Guaravi Kumari (21), koja je u Njujorku na studijama medija i mode.

Njujork je njen “omiljeni grad na svetu”, a nedavni karantin joj nije smetao.

“Mama i ja smo svakodnevno vežbale, pekle kolače od limuna, igrale igre, sedele u baštama – zaista smo bile kreativne”, rekla je za Tatler.

Snajka

Francuska dizajnerka nakita Kler Dero godinama se zabavlja sa maharadžom i smatra se delom porodice.

Ona je dizajnerka iz Pariza, koja potiče od musketara kralja Luja XIII Isaka de Porthaua, koji je inspirisao lik Portosa u romanu Aleksandra Dime.

Autor: M.M.