AKTUELNO

Opraštaju se od njega širom sveta

Pevač grupe Skid Row Džoni Solindžer (Johnny Solinger) umro je u 55 godini života, nakon što je rekao fanovima da ima oštećenje funkcije jetre.

Ostali članovi benda potvrdili su tužnu vest, preneo je “San”.

- Ožalošćeni smo što čujemo vesti o našem bratu Džoniju Solindžeru, naše misli su sa njegovom porodicom, prijateljima i fanovima - naveli su.

- Neka je Bog s tobom. Pozdravi Skrepija u naše ime - dodali su Rejčel Bolan, ZP Tiart, Snejk Sabo, Rob Hamersmit i Skoti Hil.

Solindžer je u maju otkrio fanovima da ima zdravstvenih tegoba.

- U bolnici sam poslednjih mesec dana. Dijagnostikovana mi je oštećena funkcija jetre, a prognoza nije dobra. Kao većina muzičara nemam zdravstveno osiguranje i veoma je teško dobiti pravilnu negu bez njega. Izgubio sam mnogo snage i takođe će mi trebati fizikalna terapija - rekao je on, koji je tražio novčanu pomoć kako bi platio lekove.

Solindžer je postao slavan kao frontmen grupe Skid Row kad se bend reformisao 1999. Prethodno su se raspali 1996, kad je grupu napustio Sebastijan Bah. Muzičar je bio na dva albuma benda i dva EP-a pre nego što je otišao u aprilu 2015. i zamenjen je Tonijem Harnelom, koji je otišao svega osam meseci kasnije. Solindžer je rekao da je otišao da napravi solo karijeru ali je bend tvrdio da su ga isterali.

Autor: N.V.