AKTUELNO

Nova godina u Beogradu je iza nas, međutim ne možemo da se ne osvrnemo kako je to bilo za sam doček i koliko su se to naši sugrađani dobro proveli, ali i turisti koji su ove godine preplavili Beograd u najvećem broju do sada.

Doček Nove godine u Beogradu se deli na nekoliko kategorija: doček Nove godine na Trgu, restoranu, splavu, hotelu, kafani i klubu. Svaka od navedenih kategorija ima svoje čari ali jedno im je zajedničko: dobar provod.

DOČEK NOVE GODINE NA TRGU U BEOGRADU

Beograđani su uveliko navikli da se za doček Nove godine u Beogradu uvek organizujekvalitetan muzički program pa tako ni ovog dočeka nije manjkalo istog. Broj posetilaca na Trgu se merio u hiljadama svako veče a sam novogodišnji program na Trgu trajao je dva dana. U toku te dve večeri, zabavljalo nas je mnoštvo izvođača iz sfere domaće zabavne i narodne muzke:

30. decembar: Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, muzička senzacija Senidah, Cobi, Rasta i MC Stojan.

31. decembar: MayaBerović, Lepa Brena i Kiki i Piloti. 

NOVA GODINA U RESTORANU

Beograd je poznat po velikom broju ugostiteljskih objekata a naročito restorana pa nasi ne čudi zašto je velika ponuda dočeka u restoranu. Ponude variraju po ceni imuzičkom programu pa ste tako mogli da dočekate Novu godinu u restoranu za od 35 evra pa sve do 200 evra po osobi. Naravno cena je najviše zavisila od izvođača koji je nastupao, dok je ponuda hrane i pića bila skoro pa identična u vidu da li sedoplaćuje ili ne. 

U nastavku ovog članka, navešćemo Vam par njih u kojima smo bili i proverilikoliko je vladala dobra atmosfera:

EVENT HALL PERLA

Event Hall Perla nalazi se na Tošinom bunaru i jedan je od najboljih dočeka na kojima smo bili. Sam enterijer je vrlo bajkovit kako zbog nežnih boja roze i ljubičaste ali i zbog zvezdanog neba koje je bilo upaljeno tokom čitave večeri. Poseban šmek svemu tome dale su popularne Tiffany stolice ali i gosti koji su bili svečano obučeni. Ovaj doček je imao cenu od 35 evra do 60 evra a kako nam je organizator rekao, tražila se kartaviše za cenovnu kategoriju od 60 evra jer se nalazila odmah pored bine. 

Goste je zabavljao izuzetno popularni pevač Nikola Đokić i Aleksandra Stanojković saOmega bendom a ponuda je obuhvatala neograničenu konzumaciju kvalitetnih pića ikompletna svečana večera. 

Foto: Promo

RESTORAN IMPERIUM HALL

Restoran Imperium Hall je potpuno nov restoran za proslave u Beogradu i organizovao je svoj doček Nove godine prvi put. Ovaj restoran ipozantnog enterijera i kvadrature ušao je u Novu godinu na velika vrata. Imperium Hall je bio popunjen do poslednjeg mesta i imao je ponudu od 35 evra pa do 50 evra koja je uključivala neograničenu konzumaciju pića i gala svečanu večeru. Goste je zabavljao Nikola Miletić i Jelena Pavlović sa bendom a zbog svog prelepog izgleda, Imperium Hall, je privukao i strance pa je tako bilo dosta gostiju iz susednih država. 

SVEČANA SALA PASTUV

Svečana sala Pastuv je „mlađa“ sala čuvenog restorana Pastuv na hipodromu i dočekala je Novu godinu u punom sjaju. Sala, koja je bila puna gostiju, sjajan muzički program Mihaila Milčića i Nine Gojačanin, ukusna hrana i piće samo su neki od fenomenalni stvari koje su bile na ovom mestu. Cena je bila od 35 evra pa do 50 evra,obuhvatala je neograničenu količinu kvalitetnog pića i kompletnu svečanu večeru. 

NOVA GODINA U KLUBU

Način i mesto provoda tokom godina se premestio iz klubova u kafane ali svakakoklubovi nisu nestali i nisu prestali da budu popularni. U toku te promene trenda, ostalo je samo nekoliko klubova u Beogradu ali zaista kvalitetnih da uspevaju da ostanu na samom vrhu noćnog života Beograda. Ekipa Kuda Večeras portala je bila vredna pa je tokom novogodišnje večeri posetila i nekoliko klubova.

KLUB GOLD ( ex Gaučosi)

Klub Gold je za doček Nove godine bio prava senzacija za koju se tražila karta više.Cena karte je bila 29 evra i podrazumevala je neograničenu konzumacijukvalitetnog pića dok je sve goste zabavljao popularni beogradski pevač MilošŽivković i Ivana Milić. Klub Gold je bio popunjen do poslednjeg mesta a ispredsamo kluba zatekli smo veliki broj njih koji su hteli da kupe kartu ali fizičkinije moglo da stane više. Organizator dočeka, Filip Đurić nam je rekao da jekartu za doček kupilo preko 800 ljudi i da su izuzetno zadovoljni kako sveprolazi u toku večeri.

Foto: Promo

KLUB RESTORAN BARAKA

Klub restoran Baraka, inače je, jedan od najpopularnijih lokala u Beogradu i nikako nismo smeli da izostavimo a da ne proverimo kakav je provod bio za novogodišnje veče. I ako Baraka prima više stotina gostiju, iz proverenih izvora smo saznali da je doček rasprodat 10 dana pred Novu godinu.  Na dočeku je nastupao bend Muzička Mašina a cena je bila 20 evra. Još jedna ekskluzivnost ovog dočeka činila je i činjenica da je za doček bio „A La Carte“ meni pa ste bili u mogućnosti da sami birate šta želite da večerate tu noć. 

NOVA GODINA U KAFANI

Kafane se uzele primat u noćnom životu u Beogradu u odnosu na klubove i kako se stvari odvijaju, one će još dugo ostati na samom tronu. I ako je tako kada je u pitanju regularan izlazak,za doček Nove godine su stvari u potpunosti izjednačene, jer za doček izlaze i oni koji inače ne izlaze u grad vikendom. Mnogo lokala smo obišli tu noć patako nismo izostavili ni kafane – srpski brend provoda.

Foto: Promo

KAFANA DRUGA KUĆA

Kafana Druga Kuća već skoro čitavu deceniju zabavlja beograđane kako vikendom tako i za sam doček Nove godine. Za novogodišnju noć nastupali su Nenad Nikolić i Dragana Verašan sa bendom a cena je bila od 30 evra koja je obuhvatala all inclusive ponudu pića ali i hranu, što je retkost za kafanu. Sva mesta su bila rasprodata, kako zbog cene, muzike i ponude pića i hrane ali  tako i zbog toga što se nalaze na samom vrhu lestvice kafanskog provoda u Beogradu. 

KAFANA BAJKA

Kafana Bajka je dobro poznata svima jer već 15 godina traje, doduše kao restoran Bajka a od skoro stvari su se promenile pa je od restorana prešao u kafane. Ovo je mesto izuzetno dobrog provoda je tokom čitave godine ovde nastupaju najveće beogradske muzičke zvezde, ali i iz regiona. U srcu Košutnjaka, pomalo zavučena, kafana Bajka je pravi biser neverovatno dobre atmosfere koji je i za Novu godinu sijao u svom punom sjaju. Cena je bila od 30 evra i obuhvatala je neograničenu konzumaciju pića, a nastupali su Dušan Kostrešević i  Milica Nešković.

Nadamo se da smo vam makar malo približili kako su se beograđani ali i turisti izraznih zemalja proveli za Novu godinu u Beogradu. Ne sumnjamo da će i doček 2021. godine u Beogradu biti jednako dobar kao i ovaj ili čak još bolji. 

#Beograd

#Nova godina

#Proslava

'