AKTUELNO

To je stvarno bila jedna grozna priča i odlučila sam da je podelim sa svima, da više nijedna devojka ne dozvoli da prođe kroz to - ispričala je voditeljka.

Komičarka i voditeljka Elen Deženeris važi za jednu od najuspešnijih TV lica svih vremena. Ona već skoro dve denecije vodi emisiju "Šou Elen Deženeris" , a svojevremeno je radila i kao veoma uspešna i nagrađivana glumica u TV serijama i sapunicama.

Ipak, malo ko zna da je voditeljkin put do slave bio trnovit i kako sama kaže, stravičan. Ona je kao tinejdžerka prošla kroz traumu kada je njen očuh pokušao da je napastvuje.

Elen je ispričala i da joj je očuh dodirivao grudi:

- Kada je mama bila na putu, rekao mi je da je pronašao kvrgu na njenim grudima i da mora opipati moje kako bi proverio da li imam i ja. Tada sam imala 15 godina i nisam znala ništa o ljudskom telu. Bila sam preslaba da bih mu se suprotstavila. To je stvarno bila jedna grozna priča i odlučila sam da je podelim sa svima, da više nijedna devojka ne dozvoli da prođe kroz to - ispričala je voditeljka i dodala da je njen očuh čak pokušao jednom prilikom i da provali u njenu sobu.

Foto: Tanjug AP

- Razbila sam prozor i pobegla. Nisam htela da kažem mami da bih je zaštitila, a i znala sam da bi je to slomilo - dodala je Elen, a uprkos svemu što je ispričala majci, ona je ostala sa njenim očuhom još punih 18 godina.

Veliku slavu stekla je glavnom ulogom u sitkomu "These Friends of Mine" koji je kasnije preimovan u "Ellen". Ona je tim projektom promenila istoriju televizije jer je u aprilu 1997. godine u jednoj od epizoda otkrila da je lik koji glumi, ali i ona sama, zapravo lezbejka.Šou je otkazan naredne sezone zbog pada rejtinga, a Elen je tada dobila otkaz na televiziji na kojoj je radila. Odlučila je da se vrati "stendup" komediji i 2003. godine doživela je veliki uspeh pomenutom emisijom koju i dalje vodi. Pokazala je da njen šou može biti kritičnog ali i zabavnog karaktera, te je u prve tri sezone osvojila čak petnaest "Emi" nagrada.

Sa svojom partnerkom, slavnom američkom glumicom Poršom De Rosi venčala se 2008. godine, a pre nekoliko godina tadašnji predsednik SAD Barak Obama dodelio joj je počasnu nagradu - ''Predsedničku medalju slobode za životno delo''.

Autor: Pink.rs

#Ellen DeGeneres | Elen DeGeneris

'