AKTUELNO

Nakon žestoke svađe došlo je do masovne tuče u kojoj je iz vatrenog oružja ubijen Vebi Maksuti (57).

Višemesečna netrpeljivost između porodica Latifi i Maksuti iz divljeg naselja u Kumanovu sinoć se pretvorila u krvavi obračun. U masovnoj tuči dve porodice jedna osoba je ubijena iz vatrenog oružja, druga teško ranjena nožem, dok je tvrdim predmetima povređeno još nekoliko osoba.

Zločin se dogodio sinoć oko 18 časova u Ulici Tode Mendol u Kumanovu. Tu su se sreli članovi dve porodice, a nakon žestoke svađe došlo je do masovne tuče u kojoj je iz vatrenog oružja ubijen Vebi Maksuti (57), a M. M. (55) ranjen nožem.

Žitelji Ulice Tode Mendol u kumanovskom divljem naselju kažu da su sinoć prvo čuli žestoku svađu, a nakon toga viku, ciku i pucnjavu.

- Nakon tuče između članova porodice F. Lj. (19), D. Lj. (18), F. Lj. (61), H. Lj. (23) i V. Lj. (48) i porodice M. M. (55), E. M. (49), M. M. (47), Dž. M. (30), R. M. (28) i V. M. (57), došlo je do pucnjave. Tom prilikom je bio ranjen V. M. koji je prvo bio prenet u Urgentni centar u Kumanovo, a potom u kompleks klinika "Majka Tereza" u Skoplje, gde je preminuo. M. M. je zadobio ubodne rane od noža, a nekoliko osoba je povređeno tvrdim predmetom - saopštili su iz MUP.

Prema informaciji iz policije, F. Lj. (19), D. Lj. (18), F. Lj. su se sami prijavili policijskoj stanici u Kumanovu, a H. Lj, M. M, Dž. M. i R. M. su privedeni. Tokom jučerašnje večeri policiji se predao i V. Lj. koji je osumjičen da je ubio Vebija Maksutija.

DEVETORO UHAPŠENO

Iz Osnovnog javnog tužilaštva su rekli da je do sinoćnjeg obračuna došlo nakon višemesečne netrpeljivosti između dve porodice, a njihove predhodne svađe i fizički obračuni već su bili predmet organa gonjenja. Nakon sinoćnjeg oružanog obračuna, devet osoba je uhapšeno, a iz tužilaštva ističu da postoji sumnja da je u krvavom događaju učestvovalo još nekoliko osoba.

#Ubijeni

#tuča

'