AKTUELNO

Linta pozdravlja dogovor u Podgorici da se jedinstveno obeleže manifestacije Srba u Crnoj Gori.

Predsednik Odbora za dijsporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta pozdravlja sastanak, koji je 20. oktobra održan u Podgorici, na kome su učestovali lideri parlamentarnih i vanparlamentarnih partija za kome dominantno glasa srpski narod, te predstavnici najistaknutijih srpskih organizacija i intelektualci iz cele Crne Gore.

Linta pozitivno ocenjuje dogovor sa sastanka da se jedinstveno obeleže najznačajnije manifestacije i praznici srpskog naroda u Crnoj Gori – Velika Podgorička skupština i Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije, Mojkovačka bitka i Svetosavske svečanosti bez isticanja posebnih subjektiviteta.

Ovim je poslana snažna poruka da će srpski narod u Crnoj Gori nastaviti, još aktivnije i snažnije, da se svim demokratskim sredstvima bori za očuvanje sopstvenog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i verskog identiteta.

Sastanku su, na poziv Srpskog nacionalnog saveta na čelu sa predsednikom dr Momčilom Vuksanovićem, prisustvovali predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsednik Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i istaknuti intelektualci.

#Miodrag Linta

'