AKTUELNO

Beograđanka Sara Vidak (20), ostaje u pritvoru od 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.

Mlada Beograđanka Sara Vidak (20), ostaje u pritvoru od 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje je tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

- Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je naš odnosno prigovor našeg advokata dvokata Srđana Lješkovića na određivanje pritovra i zahtev za puštanje na slobodu, kazala nam je danas Olivara Vidak, Sarina majka.

- U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište, izjavio je za "Novosti" advokat Lješković.

-Pomno pratimo slučaj naše državljanke Sare Vidak. Danas je kod nje u posetu otišao konzul iz Podgorice, kaže za "Novosti" generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović.

Sara Vidak je u nevolju upala kada je sa svojim dečkom došla na suđenje zbog ''češanja'' automobilima, u Sud za prekršaje u Kotoru, gde su kako tvrde dočekani na ponižavajući način od sudije Stanišić, koja ju je, kako tvrde ona i njena majka u jednom momentu uhvatila za ruku.

Sara je upitala kako može to da čini, nakon čega je sudija pozvala sudsku stražu koja je uhapsila devojku, koja je privedene tužiocu, gde joj je tokom saslušanja pozlilo. Potom je sprovedena u zatvor u Spužu, a za krivično delo za koje je osumnjičena preti joj kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Predlog advokata Lješkovića da se izuzme video zapis celog događaja, tužilaštvo za sada nije razmatralo.

Slučaj Vidak izazvao je žestoke polemike u javnosti. Čelnici pravosudnih institucija su pozdravili hitro reagovanje policije i suda, a šef diplomatije Republike Srbije Ivica Dačić osudio je hajku crnogorskih medija na državljanku Srbije, naglašavajući da se sa velikom pažnjm prati njen slučaj...

#Beograđani

'