AKTUELNO

Crnogorska policija uhapsila je pripadnike tri kriminalne grupe koje su navodno planirale likvidaciju policijskih inspektora i pripadnike kriminalnih klanova, objavili su danas podgorički mediji pozivajući se na izvore iz tužilaštva i policije.

Akcija hapšenja osmočlane grupe, na čelu sa kontroverznim nikšićkim biznismenom Rankom Radulovićem, izvedena je u ponedeljak, po nalogu specijalnog tužilaštva, prenose mediji.

Pored Radulovića, njegovog sinovca Stefana Radulovića, rođaka Luke Radulovića, te Darka Vickovića, Ratka Martinovića i Nikole Mandića, uhapšena su i dvojica bosanskih državljana, objavila je podgorička Pobjeda pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Policija i tužilaštvo se do sada nisu oglasili povodom ovih hapšenja, a Pobjeda navodi da je "mafijaška grupa koju predvodi Radulović osumnjičena da je, po nalogu vođa škaljarskog klana, trebalo da deluje u dva pravca: da likvidira pojedine policijske funkcionere iz Nikšića i Podgorice, i da eliminiše dve bezbednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora".

Škaljarski i kavački narko klanovi iz Kotora su u sukobu godinama i u obračunima tih klanova stradalo je više osoba, a među njima i nevinih ljudi.

Osumnjičeni su sinoć privedeni u Centar bezbednosti u Podgorici i danas će, kako saznaje Pobjeda, svi biti saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Hapšenja u Nikšiću nastavak su nedavne policijske akcije, započete lišavanjem slobode Zlatka Matanovića iz Skadra, Stefana Perovića iz Nikšića (19) i njegovog sugrađanina Dejana Vujovića (21), koje policija tereti da su članovi kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija.

Ranko Radulović je i ranije hapšen u više navrata zbog sumnje da je krijumčario oružje, da je organizator kriminalne grupe koja je priprema likvidacije, zbog zelenašenja, te zbog devastacije životne sredine i divlje gradnje.

#Crna Gora

#Hapšenje

'