AKTUELNO

Direktor policije je potvrdio da su poslednji put morali da intervenišu pre mesec dana.

Direktor policije Nikola Milina rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je muškarac, koji se sumnjiči da je ubio šestoro ljudi u pucnjavi u Domu za stare u tom gradu od ranije poznat policiji.

Kako je naveo, policija je zbog njega više puta intervenisala. Kako je naveo, dva puta su intervenisali zbog narušavanja javnog reda i mira i jednom zbog porodičnog nasilja.

"Pre mesec dana se radilo o sukobu s poznanikom, obojica su bila u alkoholisanom stanju. Ta osoba je zadobila teže povrede, a kriminalističko istraživanje još nije završeno", rekao je Milina.

Kako je istakao, postupanje zbog porodičnog nasilja dogodilo se 2004. godine, a nasilje se dogodilo između počinioca masovnog ubistva i njegova oca.

Milina je otkrio i da je utvđeno da osumnjičeni nije imao registrovano vatreno oružje.

Govoreći o današnjem zločinu, Milina je rekao da je poziv stigao nešto posle 10 časova.

"U 10.18 sati je stigla prva dojava o pucnjavi, nije se odmah znalo o čemu se radi. Policijska uprava Daruvar je odmah poslala sve raspoložive snage, kolege su brzo uspele da identifikuju mesto i pronađu počinioca. Brzo su ga uhapsili. U događaju je odmah utvrdilo da je pet osoba smrtno stradalo, na kraju je u bolnici u Virovitici još jedna osoba smrtno stradala. Imamo i šest povređenih osoba. Radi se uviđaj i utvrđuju se sve okolnosti. Najbitnije je da je policija brzo pronašla i uhapsila počinitelja ovog krivičnog dela", kazao je Milina.

Autor: Iva Besarabić