AKTUELNO

Guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a bošnjački političari u BiH trajno će urušiti svaku mogućnost dogovora sa Srbima, poručio je danas iz Pariza predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na društvenoj mreži Iks istakao da BiH ne može da preživi ovu, kako kaže, podvalu u vezi sa Srebrenicom, do koje je došlo potpunom zloupotrebom i privatizacijom institucija od Bošnjaka, sponzorisanih od Nemačke.

- Sve u vezi sa Srebrenicom je jedan politički projekat koji treba trajno da obeleži srpski narod, a istorija će pokazati da li je to projekat bivšeg predsednika Amerike Bila Klintona i tadašnjeg bošnjačkog lidera u BiH Alije Izetbegovića - napisao je Dodik.

Istakao je da Srbi ne smeju da nasedaju na ove provokacije bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada, koji su i tada, a i sada, imali za cilj satanizaciju srpskog naroda.

- Postoje ozbiljni dokazi da je Srebrenica bila dogovor Alije Izetbegovića i Bila Klintona. Ni u tom smislu događaji u Srebrenici ne mogu se po međunarodnom pravu okarakterisati kao genocid - naveo je Dodik.

Bošnjaci i Nemci prvenstveno, koji žele da operu svoju zločinačku prošlost, sada žele političkim nasiljem da nametnu to pitanje.

- Mi Srbi kažemo da to nije bio genocid i da ne prihvatamo nikakve rezolucije niti platforme - naveo je Dodik i istakao:

- Kao nacija treba da odbacimo nametanje ovog pitanja, da mu ne dajemo nikakvo pokriće. Za Srbe to nije bio genocid i apsolutno treba odbaciti bilo kakvu spekulaciju o tome.