AKTUELNO

Društvenim mrežama već nekoliko dana kruži audio snimak poruke u kojoj mlada Splićanka upozorava svoju prijateljicu na slučaj koji se, prema njenim saznanjima, dogodio pre nekoliko nedelja kada je 22-godišnja devojka je brutalno silovana nakon što joj je neko koga nije poznavala u piće sipao drogu u noćnom klubu u Splitu!

Hrvatski mediji su u posedu pomenutog audio snimka, ali ga zbog zaštite žrtve i lica koja se u njemu pominju nisu objavljivali.

- Izašla sam u taj klub pre mesec i po dana i videla da se momak mota oko mene, ali ne u smislu da je hteo da me upozna, već da je nekako naginjao mom piću. Nije mi palo na pamet da bi neko mogao da stavi nešto u moje piće. Moja prijateljica koja je bila tamo sa drugom ekipom mi je rekla da pazim na tog lika, da je malo previše čudan i da budem oprezna. Sutradan mi šalje poruku da ih je njena drugarica iz ekipe odvezla kući i da se nakon toga probudila drogirana u svom autu na parkingu i da se ničega ne seća. I onda, dok sam radila nokte kod drugarice, ona mi kaže da je jedna mlada devojka silovana, i da je prvo bila sa grupom ljudi u kafani, a onda su završili u tom klubu.

Policija je dobila prijavu

U jednom trenutku joj ga je neko očigledno stavio u piće jer je uveče počela da se ponaša čudno, ali su mislili da je pijana. Pozvala je najnormalnije taksi i otišla u zgradu sa drugaricom od koje se nikada nije odvajala, taksi ih je ostavio i imala je samo nekoliko koraka do ulaza.

A onda je nađena u garaži sva krvava, plava, bez gaćica, raščupana... Šta da vam kažem, javite svima da paze na piće, neka je providna kap, slatka, navodno nemoguće progutati. Navodno postoje dve vrste, jedna od kojih se ne sećate ničega, a druga budi vaš seksualni nagon. Policija sumnjiči jednu osobu, ali ne žele ništa da kažu dok veštačenje ne dođe iz Zagreba. Pazi, širi ovo svuda, i ja sam bila naivna, nije mi palo na pamet da bi neko mogao nešto da mi stavi u piće - upozorava devojka na audio snimku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uzimajući u obzir ovako dramatičnu poruku, pokušali su da provere da li u celoj priči ima istine i u kojoj meri, da li je u pitanju možda podmetanje protiv konkurentskog noćnog kluba. Splitska policija nezvanično saznaje da je pre desetak dana primila prijavu na silovanje mlađe devojke koja je bila u klubu, a kasnije pronađena na drugom kraju grada, te da je zadobila lakše telesne povrede.

Čeka se nalaz veštačenja

Devojka se, saznaje Slobodna Dalmacija, ničega ne seća, a istina je i da je policija kao osumnjičenog identifikovala određenu mušku osobu, ali čekaju i rezultate veštačenja uzoraka da se vidi da li se poklapaju sa potencijalnim osumnjičenim ili ne. Isto tako, ako se utvrdi da oni odgovaraju, mora se dokazati da polni odnos nije bio dobrovoljan, odnosno da je sve izvršeno pod prinudom.