AKTUELNO

Podgoričanin Zoran Vukčević (38) osumnjičen je da je u petak, u prostorijama za zadržavanje Odeljenja bezbednosti Podgorica, gde je sproveden nakon hapšenja, pokušao da ubije policajca M.R. nanevši mu teške povrede glave.

Tako se juče izjasnio tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon što je obavešten o incidentu u podgoričkoj betonjerci.

Nasrnuo na policajca na putu do toaleta

Policajac je, saopšteno je iz policije, povređen u petak, oko 20.45 časova, u prostorijama za zadržavanje OB Podgorica, kada ga je Vukčević fizički napao.

"Z.V. koji je u prostorijama za zadržavanje boravio zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, fizički je napao M.R. dok ga je taj policajac sprovodio do toaleta i naneo mu tešku telesnu povredu – naprsnuće lobanje“, piše u današnjem saopštenju policije.

Vukčević je, navode, potom savladan i ponovo vraćen u prostoriju za zadržavanje.

"Povređeni policajac je upućen na ukazivanje lekarske pomoći u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore i zadržan na Odjeljenju neurohirurgije radi daljeg posmatranja. Sa događajem je obavešten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se u radnjama Z.V. stiču elementi krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju“, saopšteno je iz policije.

Autor: