AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upitio je čestitku pripadnici legendarnih „Vukova sa Vučijaka“ povodom Dana boraca, uz poruku da svaki njihov korak i svaki podvig podseća na, kako je naveo, našu obavezu da čuvamo slobodu i nezavisnost Republike Srpske.

- Obraćam vam se danas -14. februara, sa dubokim poštovanjem i s ponosom u srcu, dana kada se obeležava Dan boraca Republike Srpske, i dana kada se sa posebnim poštovanjem sećamo komandanta 'Vukova sa Vučijaka', pukovnika Veljka Milankovića, koji je preminuo baš na ovaj datum pre 31 godinu - naveo je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je istakao da su Veljko Milanković i "Vukovi sa Vučijaka" ostavili neizbrisiv trag u istoriji srpskog naroda i naše Republike Srpske.

- Neka njegovo i vaše herojstvo i čojstvo bude svetlost koja nas vodi putem slobode i pravde. Kroz borbu i žrtvu, komandant Milanković i Vukovi su pokazali junaštvo i odanost, i postali simbol srpskog nacionalnog ponosa. Svaki vaš korak i svaki podvig podseća na našu obavezu da čuvamo slobodu i nezavisnost Republike Srpske - naveo je Dodik i dodao:

- Poštovani, čestitam vam Dan boraca Republike Srpske i koristim ovu priliku da vam poželim mnogo lične i porodične sreće i da nam se Republika Srpska razvija, da je svi zajedno čuvamo za buduće generacije - saopšteno je iz Kabineta Dodika.