AKTUELNO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obratio se poslanicima u Sobranju, dok se ispred zgrade parlamenta u Skoplju okupila grupa građana koja protestuje protiv ulaska te zemlje u NATO i, kažu, antimakedonske politike aktuelne vlade.

U obraćanju poslanicima Stoltenberg je zahvalio Makedoniji zbog učešća snaga te zemlje u mirovnim misijama NATO-a i izrazio nadu da će ova zemlja postati deo, kako je rekao, "najuspešnijeg vojnog saveza u svetu ", preneli su makedonski mediji.

- Još uvek ima mesta za zastave ispred sedišta NATO-a. Prošle godine je Crna Gora postala 29 članova i sada je ravnopravni član Alijanse. Želimo da budete deo naše porodice, ali ima još posla. Pre svega, rešavanje problema sa vašim ustavnim imenom, sa Republikom Grčkom- rekao je generalni sekretar NATO-a.

Istovremeno ispred zgrade parlamenta a okupila se grupa građana koja protestuje zbog posete Stoltenberga i anti-makedonske politike nove vlade, te usvajanja Zakona o jezicima i protiv ulaska Makedonije u NATO.

Protestu je prisustvuje i bivša poslanica Solza Grčeva koja je izjavila da je tu da jasno kaže da je protiv promene naziva države.

#Makedonija

#NATO

'