AKTUELNO

Karlovačka policija osumnjičila je 24-godišnjaka da je prevozio migrante iz Bosne i Hercegovine preko granice i u oba slučaja bežao, ali drugi put neuspešno. Osumnjičeni krijumčar uhapšen je u petak na području Slunja.

Policajci su svetlosnim signalima nastojali da ga zaustave dok je vozio kombi bosanskohercegovačkih tablica, ali je iskočio iz vozila i nastavio da beži. Međutim, policajci su ga sustigli, nakon čega su utvrdili da prevozi 16 migranata.

Ustanovljeno je da je reč o istoj osobi koja je dan ranije na području Vojnića u noćnim satima prevozila 25 migranata. Tada takođe nije hteo da se zaustavi, pa je udario kombijem u policijsko vozilo, izašao iz vozila i nastavio da beži, piše Index.

Karlovačka policija ranije je izvestila da je pravila deset osoba zbog sumnje u krijumčarenje 61 migranta koji su potom izrazili nameru podnošenja zahteva za međunarodnom zaštitom.

U zaustavljanju i kontrolisanju vozača koji su prevozili strane državljane učestvovali su na području Karlovca, Slunja, Rakovice, Vojnića i Josipdola službenici policije, granične policije Cetingrad i carinici iz Službe mobilne jedinice.

Autor: