AKTUELNO

Službenik kriminalističko obaveštajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju D. K. uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). U istoj akciji uhapšeni su i M. G. i D. P.

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) zbog sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Akcija je sprovedena sinoć i jutros, saopštio je Vijestima specijalni državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje je sinoć i jutros lišilo slobode policijskog službenika Kriminalističko-obaveštajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K., i M.G. i D.P., zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i pretreslo njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vredne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom delatnošću", kazao je Radonjić.

Specijalni tužilac dodao je da su u istom predmetu ranije, zbog istog krivičnog dela, ranije uhapšeni M. Š. i V. J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

"Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku. Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", kazao je Radonjić.