AKTUELNO

Majka i dva sina stradali su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u Rogamima, u potok Širalija, kada je vozilo sletelo s mosta u potok.

Život su izgubili Aleksandra (43), Nemanja (19) i Mladen (16) Koruga, a kako prenosi CDM, njihov suprug i otac Gojko ostao je bez cele porodice. Aleksandra, Nemanja i Mladen biće sahranjeni u Pljevljima.

Do nesreće je došlo kada je "citroen sakso", plave boje, sleteo oko 7.37 sati u potok Širolija, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave policije. Iz reke je prvo izvučeno telo ženske osobe, dok su se u potragu za ostalim uključili ronioci Regionalnog ronilačkog centra.

Na Fejsbuk stranici Službe zaštite ranije danas je objavljeno da su u 07.37h dobili prijavu da je u mestu Rogami automobil sleteo u potok Širolija, i da su na lice mesta upućene tri posade sa devet vatrogasaca. Zatim se akciji priključila i ekipa ronilačke jedinice iz Bijele i nakon kraće potrage na dubini od pet metara pronašla dva tela, potvrdio je direktor Regionalnog centra Bijela Danilo Mijajlović.

Jedan od meštana Rogama kazao je novinarima da je sa bratom i komšijama bio napolju kada je začuo glasove koji dopiru sa mosta.

- Videli smo da auto pluta po reci i da je krenulo da tone. Ženska osoba je iskočila kroz zadnja vrata i počela da pliva. Pošto smo neplivači, brat i ja smo pokušali da dobacimo crevo za koje bi se uhvatila kako bismo je izvukli iz vode, ali bezuspešno - ispričao je on.

Navodno je vozač automobila pokušao da pređe mostić, ali je bujica odnela vozilo, ispričali su svedoci tragedije medijima.

Podsetimo, dva automobila pokušala su da pređu most na omanjoj reci Širolija, koja se nalazi ispod Duklje, ali je vozač prvog automobila odustao od prelaska jer je reka bila previše nabujala i poplavila most, piše Standard.

Međutim, kako prenosi ovaj portal, vozač drugog automobila je odlučio da ipak pokuša da pređe. Kad je bio na sredini, jaka vodena bujica je prevrnula vozilo koja je završilo u reci.

Autor: