AKTUELNO

Parlament Republike Srpske usvojio je noćas Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti.

Glasovima 44 poslanika, koji su ponovo sednicu održalih u maloj sali skupštinskog zdanja zbog toga što je opozicija blokirala veliku, usvojena je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, koju su predložili klubovi poslanika SNSD, SP i SDS-K.

AGROKOR PRED SUDOM: Počela ispitivanja osumnjičenih, oglasio se advokat Todorića

Usvojen je i niz drugih zakonskih predloga, kao i konsolidovani izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara ove godine, a poslanici su primili k znanju izveštaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za prošlu godnu i usvojili Godišnji revizorski izveštaj Glavne službe za reviziju javnog sektora za ovu godinu.

Narodna skupština Republike Srpske imenovala je Jovu Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizora i on će tu dužnost obavljati do okončanja procedure izbora glavnog revizora.

Narodna skupština razrešila je Borislava Jeličića funkcije zamenika pravobranioca Srpske, jer nije stupio na dužnost u zakonom predviđenom roku.

Poslanici su za Ombudsmana za decu Republike Srpske izabrali pravnika iz Foče Dragicu Radović na mandat od četiri godine.

#Republika Srpska

#Rezolucija

#parlament

'