AKTUELNO

Zdravstveno stanje Radoslava Brđanina je u pogoršanju i životno je ugrožen, saopšteno je iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Prema rečima generalnog direktora UKC-a Srpske profesora doktora Vlade Đajića pacijent je životno ugrožen i smešten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Srpske gde prima adekvatnu terapiju, a opšte zdravstveno stanje je u pogoršanju.

Lekarski konzilijum u sastavu intenzivista, gastroenterolog, abdominalni hirurg, onkolog, radiolog po izvršenom pregledu i detaljnoj evaluaciji zdravstvenog stanja Radoslava Brđanina utvrdio je da su kod pacijenta prisutni klinički i laboratorijski pokazatelji istovremenog progresivnog slabljenja funkcije više vitalnih organa i organskih sistema (pluća, jetre i bubrega), navodi se u saopštenju.

S obzirom na izuzetno teško, životno ugrožavajuće zdravstveno stanje pacijenta kao i njegovo pogoršanje u odnosu na prethodne dane, preduzimaju se i stalno prilagođavaju mere intenzivnog lečenja, a svaka dalja prognoza je krajnje neizvesna.