AKTUELNO

Vlada Crne Gore će sa 100.000 evra pomoći prestonicu Cetinje, koju je 12. avgusta u crno zavio Vuk Borilović.

Posebnoj sednici kabineta Dritana Abazovića, posvećenoj tom tragičnom događaju, prisustvovao je i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

- Ovo bi trebalo da bude samo početna pomoć, a sačekali smo da se malo smiri atmosfera, te koliko-toliko pokušamo da olakšamo porodicama žrtava - istakao je premijer, poručujući da država neće zaboraviti policajca koji je ranjen u pokušaju da zaustavi zločin.

Tokom sednice su razmatrani preliminarni izveštaji nekoliko Vladinih resora, pa je Ministarstvo zdravlja formiralo stručno-psihološki psihijatrijski tim koji će, posredstvom Doma zdravlja, biti dostupan svim Cetinjanima, a pomoć će, naročito maloletnicima, obezbediti i Centar za socijalni rad.

- Izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova će biti prosleđen Agenciji za nacionalnu bezbednost, a sednica će biti održana po povratku ministra Adžića sa službenog puta iz SAD - precizirao je Abazović.

Ne želeći da unapred govori o postupcima čuvara reda kobnog dana, naveo je da postoji protokol za angažovanje Protivterorističke jedinice...

- Direktor Uprave policije operativno komanduje i smatram da se ništa ne bi promenilo, jer helikopter za 20 minuta ne bi mogao da prihvati ljude i odveze ih na određenu lokaciju, a toliko je trebalo i automobilom. Ne vidim propust, ali neka komisija i tužilaštvo odrade svoj posao - zaključio je premijer Crne Gore.

Gradonačelnik Cetinja prenosi uverenje većine sugrađana da je policija mogla brže da reaguje, ali i on inistira na zvaničnim izveštajima.

ORUŽJE

Govoreći o držanju oružja, Abazović je istakao da mu je nelogično da ljudi poseduju automatske puške, te zatražio otvaranje pitanja da li je za obnavljanje oružnog lista dovoljan lekarski pregled jednom u deset godina, te da li se ovaj dokument može dobiti u javnoj, ili privatnoj zdravstvenoj ustanovi?

Autor: