AKTUELNO

Par iz Nemačke s dvoje je dece letovao je na Hvaru, u uvali Tvrdni dolac, a zbog njihovih nesuglasica naposletku je alarmirana policija, vatrogasci i HGSS.

Nakon prepirke, Nemac (42) uputio se u nepoznatom smeru, a njegova supruga je sa decom odlučila da se vrati u Nemačku. Kada se vratila, iz Nemačke je prijavila njegov nestanak pa je pokrenuta potraga, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, 19. avgusta je obavestila domaćina na strvu Hvaru, kod kojeg su boravili, da se ona s decom vratila, a da je njen suprug "nestao" dan ranije. Domaćin je potom nazvao policiju i prijavio nestanak 42-godišnjaka.

Na teren su izašli policajci, vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS). Pregledavali su teren, ali Nemca nisu mogli da pronađu. Policija je, takođe, na svojim zvaničnim stranicama objavila njegovu fotografiju i tražila pomoć građana.

Nemac je naposletku pronađen u subotu ujutru, u autobusu na graničnom prelazu Bregana na putu za Nemačku. Razgovarao je sa policijskim službenicima i otkrio kako se odvojio od supruge i krenuo u Nemačku, bez da je pokupio stvari s Hvara. On je, dakle, s Hvara otišao u Split gde je kupio autobusku kartu za Nemačku.