AKTUELNO

Javnost je većinom stala u odbranu oca, a majku osudila.

Regionalnu javnost prethodnih dana potresle su scene uplakane dece snimljene kada su im hapsili oca Tomaša B. u Podgorici. Tada su socijalni radnici na silu želeli decu da odvedu kod majke.

Javnost je većinom stala u odbranu oca, a majku osudila.

Iz Centra za socijalni rad saopštili su da će biti ispitana odgovornost svih službenika te ustanove koji su bili uključeni u slučaj dvoje dece koja su oduzeta od samohranog oca Tomaša B. nakon njegovog hapšenja.

Foto: Instagram.com/BUDIMO_HUMANI_CG

"Svesni da je događaj duboko uznemirio javnost, izražavamo žaljenje nad stresnim iskustvom koje su deca doživela. Centar za socijalni rad prvenstveno postoji radi zaštite interesa dece, koja su im Ustavom, zakonima i međunarodnim konvecijama garantovana", navode u Centru i dodaju da slučaj Boškovića prate od 2018. godine i da je žena koja vodi slučaj "pratila porodicu i preduzimala potrebne mere iz domena socijalne i dečje zaštite".

U međuvremenu su Podgoričani pokrenuli peticiju i organizovali protest tražeći da se otac oslobodi i da mu se vrate deca koju je, kako tvrde, majka napustila. Takođe, oglasila se i Olga M, majka dece, koja tvrdi da joj je bivši suprug godinama uskraćivao pravo da vidi mališane. U peticiji koju su pokrenuli građani navodi se da je majka napustila decu dok su bili mali, otišla sa drugim čovekom, bez dana uplate alimentacije.

Otac je, kako kažu, omiljen u komšiluku. Vredan je i "brao" je drva da bi prehranio porodicu, zbog čega je, tvrde u obrazloženju peticije, osuđen na mesec dana zatvora i uhapšen naočigled dece. Ipak, Olga M, tvrdi potpuno suprotno.

Foto: Instagram.com/BUDIMO_HUMANI_CG

Kako je kazala, nije istina da deca ne žele da budu sa njom, već joj bivši suprug nije dozvolio da ih uzme "kada je nju izbacio iz kuće, a nije joj dozvoljavao ni da ih vidi". Ona ističe i da je tužilac formirao predmet zbog neovlašćenog snimanja maloletne dece i objavljivanja njihovog identiteta.

"Mislim da će akteri koji su na najsramniji način mene i moju porodicu izložili ovom linču, svaki sledeći put dobro razmisliti ili im neće pasti na pamet da objavljuju tuđu muku. Pitam sve majke, da decu ne gledaju u kontinuitetu tri godine, kako bi ona reagovala, najlakše je nekoga karakterisati svakakvim izrazima", poručila je.

#Podgorica