AKTUELNO

Mario Kordić, kandidat HDZ-a BiH, novi je gradonačelnik Mostara.

Kordić je u Gradskom veću Grada Mostara danas dobio podršku 17 odbornika, dok je njegov protivkandidat Zlatko Guzin iz SDA dobio podršku 16 odbornika.

Kordić je izabran nakon niza peripetija i poništavanja prvog kruga glasanja pre par dana, zbog toga što je izbor bio javan, a Statut Grada predviđa tajno glasanje za prvog čoveka Mostara, preneli su mediji u BiH.

Potom se pominjala ideja da ovaj grad na Neretvi dobije "rotirajućeg" gradonačelnika, ali je i ta ideja pala u vodu nakon što su se uoči današnje sednice oglasili šefovi međunarodnih misija u BiH i pozvali odbornike da ubrzaju proces izbora i da on bude u skladu sa propisima -Statutom i Poslovnikom.

HDZ BiH je inače pobednik izbora u Mostaru sa 13 osvojenih odborničkih mandata, druga po snazi je Koalicija za Mostar koju je okupila SDA, slede BH Blok s pet, HRS s tri te PMP s dva i Srpska lista "Ostajte ovdje" s jednim odbornikom.

Koridić je, inače, lekar i direktor Doma zdravlja Mostar i novo je lice u politici.

''Ovaj derbi nema gubitnika. Dobitnik je Grad Mostar'', rekao je novi mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodao je da se utakmica u Gradskom veću nekima nije svidela.

''Meni je važno da radimo kao jedno, da budemo kao jedna duša. Od mene možete očekivati da ću biti motor grada. Od vas očekujem kad imate kakvu potrebu i sugestiju da me slobodno kontaktirate jer očekujem da radimo kao jedno. Mislim da je funkcija gradonačelnika prvi među jednakima'', poručio je Kordić.

#Mario Kordić

#hdz