AKTUELNO

Mandatar i predsednik SDSM Zoran Zaev izjavio je danas da će nova makedonska vlada imati kvalitetne kadrove u svim resorima i biće posvećena reformama na putu te države ka evroatlantskim integracijama.

Zaev je to rekao nakon razgovora sa stalnom predstavnicom UN i predstavnicom UNDP za Makedoniju Luzom Vinton.

Zaev je stalnu predstavnicu UN i UNDP informisao o pregovorima za formiranje nove reformske vlade istakavši da će evroatlantska budućnost Makedonije biti jedan od njenih prioriteta.

"Zalažemo se za kvalitetnih kadrova u svim resorima nove vlade koja će biti demokratska i posvećena kvalitetu života svih građana. Država će uskoro biti spremna da krene napred", rekao je Zaev, koji je ranije obećao da će nova vlada biti formirana najkasnije do 27. maja.

Kako je saopšteno iz SDSM, sagovornici su razgovarali o demokratskom i socijalnom razvoju Makedonije, koja je, kako se navodi, otvorena za demokratske procese i reforme.

Zaev i Vintonova su razgovarali i o potrebi za izgradnju pravne države, kao i neophodne pravne, ekonomske i socijalne reforme koje će Makedoniji omogućiti stabilanost u državi i bolji život svim njenim građanima.

" Građani žele da žive i rade zajedno, dele zajedničke probleme i pronalaze zajednička rešenja. Građani su na izborima podržali koncept društva za sve", rekao je Zaev na sastanku sa predstavnicom UN u Skoplju.

#Makedonija

#Vlada

#Zoran Zaev

'