AKTUELNO

U Republici Srpskoj potvrđena su još dva slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

"Reč je o detetu i osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa juče potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su imali bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi koronavirus u Sloveniji. Oni se osećaju dobro, nalaze se u kućnoj izolaciji, a lekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje", navodi se u saopštenju, preneli su banjalučki mediji.

U Srpskoj je do sada koronavirusom zaraženo deset osoba. Dve osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srspke, a osam osoba se nalazi u kućnoj izolaciji i svi oni se osećaju dobro, nijedan nije vitalno ugrožen.

Iz Ministarstva navode da je pod zdravstvenim nadžorom 488 osoba, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom, te da je nadžor završen kod 132 osobe.

"Svi putnici koji dolaze iz područja gđe su registrovani slučajevi pojave novog koronavirusa moraju da se unutar 14 dana od dolaska u Republiku Srpsku telefonski jave nadležnom domu zdravlja. Putnici koji nemaju svog porodičnog doktora u Republici Srpskoj potrebno da se telefonom jave Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske....", navodi se u saopštenju.

#Republika Srpska

#koronavirus

'