AKTUELNO

Zemljotres koji je jutros pogodio Albaniju, a koji se snažno osetio i u Crnoj Gori, jedan je od najjačih zabeleženih pored onog iz 1979, kazala je načelnica u Zavodu za seizmologiju Jadranka Mihaljević i dodala da ne može da se proceni da li bi narednih dana epicentar mogao biti i u Crnoj Gori.

-Generalno ne bi trebalo... jedino da dodje do nekih pomeranja duž Jadrana, ali to u ovom trenutku ne možemo da procenimo - kazala je Mihaljević za podgoričke medije.

Kako je dodala, u ovom trenutku nema podataka u eventualnoj materijalnoj šteti u Crnoj Gori.

Ona je navela da je zemljotres ove jačine mogao da izazove pukotine na slabijim objektima, ali da tačne podataka nema bez izlaska na teren.

Jadranka Mihaljević je dodala i da nakon ovako jakog zemljotresa serija potresa može da traje čak i do dva meseca, kao i da se intenzivniji potresi, odnosno takozvano smirivanje tla očekuju narednih dana.

Ona je dodala da je ovom potresu u Albaniji prethodilo nekoliko slabijih.

-Zemljotres od 21. septembra koji je iznosio 5,8 po Rihteru bio je uvod u aktivaciju seizmogene zone. Tlo i dalje radi - rekla je Mihaljevićeva.

Ona je rekla da je zemljotres koji je jutros pogodio Albaniju, a koji se snažno osetio i u Crnoj Gori, jedan od najjačih registrovanih posle onog iz 1979. godine.

#Crna Gora

#potresi

'